Va propun o noua reteta din gama celor cu indice glicemic redus, un macrou cu legume, la tigaie.
Macroul contine acizi grasi si Omega 3, avand proprietatea de a scadea nivelul trigliceridelor (care au o stransa legatura cu bolile de inima si accidentul vascular cerebral) contribuind astfel la cresterea sanatatii inimii si a sistemului circulator, scazand colesterolul si tensiunea arteriala. Macroul este indicat in caz de artrita deoarece reduce durerea si rigiditatea arterelor. De asemenea, macroul regleaza metabolismul si scade nivelul zaharului din sange.
Pe langa acizii grasi si omega 3 macroul contine si proteine, necesare muschilor. (o portie de 85 de grame contine 21 de grame de proteine). De asemenea, macroul este bogat in vitaminele B3, E, D, A, K C si B12.
Pentru a prepara acest aliment va recomandam sa folositi ingrediente bio, sanatoase, cu provenienta verificata si care au indice glicemic scazut (vedeti aici cateva recomandari)
Ingrediente
- 4 bucati macrou
- 1 dovlecel
- 1 ardei capia
- 2 morcovi
- 2 cepe rosii
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare
- Spalati bine macroul, inlaturati capul si coada, taiati-l in lungime. Aveti grija sa inlaturati pielita neagra din interior, deoarece este amara.
- Sarati macroul si puneti-l intr-o tigaie incinsa, in care ati adaugat putin ulei de masline. Prajiti-l pe fiecare parte, la foc potrivit, timp de 3-4 minute (sau pana se rumeneste).
- Spalati legumele. Curatati morcovii, dovlecelul si ceapa rosie de coaja.
- Taiati ardeii in jumatate si inlaturati cotorul si semintele, precum si nervurile din interior
- Taiati toate legumele feliute subtiri.
- Incingeti putin ulei de masline intr-o alta tigaie si adaugati legumele.
- Caliti legumele, punand mai intai pe cele mai tari (ceapa, morcovi) si apoi pe cele mai moi (ardei si dovlecei). Aveti grija sa nu le ardeti!
- Serviti legumele cu macroul, pe farfurie.
Va doresc pofta buna si nu uitati sa consumati preparate cu indice glicemic redus. Voi reveni cu mai multe retete pe microsanatate.ro.