Acum că a venit primăvara, avem o multitudine de opțiuni verzi. Pe piață au început să apară frunzele și legumele de sezon, precum spanacul, salata, ceapa verde, usturoiul, leurda, ștevia și loboda.
O mare parte din acestea, combinate, pot face o ciorbă ușoara și răcoritoare (dacă o serviți rece), dar în același timp având un aport bogat de vitamine.
Rețeta este foarte simplă și se prepară in maxim 30 de minute. Iată ingredientele și modul de preparare.
Ingrediente:
- 5 legături de lobodă (verde, vișinie)
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 legături leurdă
- 2 legături ștevie
- 1 ceapă uscată
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuștean (după gust)
- 2 cartofi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Spălați foarte bine toate verdețurile, înlăturați rădăcinile, curățați-le și tăiați-le mărunt, la 0.5-1cm. La ștevie puteți înlătura nervura principală, dacă vi se pare că e prea tare.
- Curățați cartofii de coajă și ceapa uscată
- Puneți o oală cu apă pe aragaz, la foc potrivit. Adăugați puțină sare
- Adăugați ceapa uscată tăiată mărunt, împreună cu cartofii, tăiați cubulețe mici
- Dupa 10 minute de fierbere adăugați verdețurile
- Mai fierbeti 5 minute și opriți focul.
- Puneți deasupra pătrunjelul și leușteanul, tocat mărunt.
- Serviți cu zeamă de lămâie sau borș, după gust.